Activiteiten

 

 

 

 

Sporten op Mater Salvatoris doen we zo!

29 september 2017

 

De ‘Dag van de sportoutfit’ is nog maar net gepasseerd of de leerlingen en leerkrachten haalden op vrijdag 29 september opnieuw hun sportplunje uit de kast voor de jaarlijkse sportdag.

 

De leerlingen van het eerste jaar trokken naar het park van Kapellen, waar een aantal avontuurlijke proeven op het programma stond en waarbij samenwerking, uitdaging en vertrouwen de kernbegrippen waren.

 

De tweedejaars fietsten onder politiebegeleiding naar het Sportcentrum Peerdsbos. Ze trotseerden er een spectaculair hoogteparcours, namen deel aan enkele teambuildingsactiviteiten en maakten kennis met minder bekende sporten zoals speedminton, lacrosse, boogschieten, grote trampoline én het 'luchtkussen'.

 

De leerlingen van de tweede en derde graad konden dan weer kiezen uit een ruim gamma aan activiteiten: voetbal (Kapellen), capoeira, circus, dans en tennis (Kapellen) hockey en golf (Brasschaat), honkbal en badminton (Brasschaat en Kapellen), kajak (Lesse), hoogteparcours, kajak, zwemmen en stand up paddle (Vossemeren), outdooractiviteiten in Stafort (Stabroek) en rotsklimmen in Fontainebleau (Frankrijk).

 

De weergoden waren ons goed gezind en het werd opnieuw een geslaagde editie!v

 

 

Fietsdag tweede jaren: safety first!

26 september 2017

 

In het kader van de verkeersopvoeding op school, de lessen SEI en natuurwetenschapen werd er voor de leerlingen van het tweede jaar op dinsdag 26 september een heuse fietsdag georganiseerd met verschillende leerrijke sessies.

 

Zo was er een workshop waarin de leerlingen een lekke band leerden herstellen – best wel handig, is het niet? Ook kregen ze meer informatie over de werking van de versnellingen en de impact van de snelheid op de remafstand. Bovendien testten ze hun fietsvaardigheid op een behendigheidsparcours.

 

Nadat de politie hun fietsen grondig had gecontroleerd, konden de leerlingen met een gerust hart huiswaarts keren.

 

 

 

 

 

Strafste & gelukkigste sporter van mater

25 september  2017

Maandag 25 september zijn de winnaars van de dag van de sportoutfit bekendgemaakt.

Ook dit jaar waren er weer veel leerlingen origineel verkleed. Schermster Emily Su (1MWc) ontving de prijs voor meest originele outfit. Zij kreeg een bon van Decathlon ter waarde van €20. Gerben Arnalsteen (1MWa) en Tibo Van Loon (2MEa) mochten zich ook bij de gelukkigen rekenen, want zij werden geloot en ontvingen eveneens een bon van Decathlon.

Nog eens proficiat aan alle sportievelingen!

 

 

 

 

Excursie 3TW en 4TW: Groen plezier in Lier!

20 t.e.m. 22 september  2017

Op woensdag 20 september vertrokken de leerlingen van 3TW en 4TW op terreinstudie naar Lier. De leerkrachten planden deze uitstap erg vroeg in het schooljaar om zo aan de groepsdynamiek te kunnen werken en om nog voldoende bloeiende flora te kunnen aantreffen.

 

De leerlingen en leerkrachten maakten de verplaatsing met de fiets en dat was niet eenvoudig, want alle bagage moest natuurlijk ook mee. Ze overnachtten in tenten in de tuin van mijnheer Sterckx wat absoluut bevorderlijk was voor de groepssfeer.

 

Woensdag en donderdag voerden de leerlingen een veldstudie uit en ze schreven hun bevindingen neer in een verslag. Op vrijdag presenteerden ze hun resultaten aan een deskundige jury. Velen hadden wel wat stress, maar alles verliep zeer vlot.

 

We kunnen besluiten dat het weer een geslaagde excursie was!

 

 

 

Let's go bananas met de leerkrachten van Mater Salvatoris!

16 september 2017

Op zaterdag 16 september namen zeventien leerkrachten van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen voor de zesde maal deel aan de Drakenbootrace in Antwerpen. Als enige school trachten ze al enkele jaren hun mannetje/vrouwtje te staan tussen de grote haventeams.

Net zoals bij de vorige edities traden de leerkrachten aan in een opvallende outfit. Deze keer stalen ze de show als bananen. Het idee kwam er nadat sportleerkracht meneer Van Wellen vorig jaar zijn gewicht in bananen won dankzij een wedstrijd van 'Haven en Goed'.

De leerkrachten moesten op sportief vlak het onderspit delven, maar voor hen primeerde de teamspirit en hun ondertussen legendarische strijdkreet ‘OSU-GARYU-YANTSU-KYOKU!’ (Gegroet, de nederige draak zal, omdat hij puur is, steeds tot het uiterste gaan!), kon men meermaals over het Kattendijkdok horen galmen.

Dankzij hun enthousiasme, inzet en prachtige outfits sleepten ze voor de vijfde maal de prijs van ‘Meest ludieke team’ in de wacht. Je moet het maar doen!

Lees het artikel in Het Polderke.

Lees het artikel in Gazet van Antwerpen.

 

 

 

 

De dag van de Sportoutfit was opnieuw een groot succes!

13 september 2017

Naar jaarlijkse traditie nam onze school op 13 september deel aan de ‘Dag van de Sportoutfit’. Ongeveer 100 leerlingen en enkele leerkrachten verschenen in hun favoriete sportoutfit. Zo mochten we naast heel wat voetballers, tennissers en jockeys, ook een schermer, handboogschutter, skater en karateka verwelkomen.

 

Alle sportievelingen kregen bij aankomst een bonnetje. Zo maken twee leerlingen kans op een waardebon (€20) van Decathlon. Daarnaast is er ook nog een waardebon voor de leerling in de origineelste sportoutfit. De winnaars worden maandag 25 september bekendgemaakt.

 

Nadien vormden de sporters een éénwieler als metafoor voor het (school)leven. Een nieuw schooljaar starten, in een nieuwe school, is uitdagend, maar soms ook beangstigend. Het volbrengen ervan, vraagt flexibiliteit, volgehouden inzet, moed en zelfopoffering. Het verwerken van tegenslagen is inherent, want het zal gaan met vallen en opstaan! Maar als het begint te lukken, is de voldoening des te groter.

 

Opnieuw bewezen onze leerlingen dat Mater niet alleen een straffe, maar ook een zeer sportieve school is.